Yunet
 

Kultura

U Gradskom muzeju Sombor otvorena izložba „Nove akvizicije 2008-2022.“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. oktobar 2022. • 00:00 •

U Gradskom muzeju Sombor otvorena izložba „Nove akvizicije 2008-2022.“

Krajem protekle nedelje u Gradskom muzeju Sombor svečano je otvorena izložba „Nove akvizicije 2008-2022.“

Izložba pruža uvid u akvizicije Gradskog muzeja Sombor u proteklih petnaest godina, obuhvata predmete koje je muzej u tom periodu na različite načine pribavio i sastoji se iz sedam celina od kojih svaka predstavlja jedno odeljenje Gradskog muzeja Sombor: arheološko i numizmatičko, istorijsko, etnološko, likovno, muzejsku biblioteku, kao i dva depandansa istorijskog odeljenja, Spomen muzej Batinske bitke i Muzej Podunavskih Švaba.

Izložbu je zvanično otvorila članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov zahvalivši se svim kustosima koji su učestvovali i celom timu Gradskog muzeja na tome što su priredili ovu značajnu izložbu, a ispred kolektiva Gradskog muzeja Sombor direktor David Firanj najsrdačnije se zahvalio svim darodavcima koji su deliće svoje prošlosti poklonili muzeju, mestu koje čuva sećanje našeg grada i prenosi ga dolazećim generacijama.

Veći deo izloženih eksponata nikada do sada nisu bili javno prezentovani u okviru muzejskih programa, a svi zainteresovani mogu da posete izložbu do 30. novembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena