Yunet
 

Kultura

Narodno pozorište Sombor u 2022. godini obezbedilo sufinansiranje za 5 projekata

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. oktobar 2022. • 00:00 •

Narodno pozorište Sombor u 2022. godini obezbedilo sufinansiranje za 5 projekata

Narodno pozorište Sombor u 2022. godini prijavilo je 13 predloga projekata kako bi obezbedilo dodatna sredstva za rad u ovoj kalendarskoj godini.

Od 13 prijavljenih projekata, Narodnom pozorištu Sombor odobreno je sufinansiranje 5 projekata i na taj način ono kontinuirano radi na unapređenju svoje delatnosti.

Kraj prethodne pozorišne sezone obeležio je jubilarni 30. Pozorišni maraton koji je po projektima sufinansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja, kao i od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Narodno pozorište Sombor gostovalo je u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa predstavom IBI THE GREAT, autorskim projektom Andraša Urbana, po drami Alfreda Žarija „Kralj Ibi“, a projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata.

Mobilnost umetnika podržana je i od strane Ministarstva kulture i informisanja, te se do kraja godine planira gostovanje u Sloveniji, sa predstavom TARTIF autorski projekat Igora Vuka Torbice, po motivima originalne Molijerove drame.

Nakon uspešno realizovanog projekta Digitalizacija arhive Narodnog pozorišta Sombor, somborski teatar okrenuo se digitalizaciji savremenog stvaralaštva, kao veoma važnom segmentu rada jedne ustanove kulture. Ovu težnju finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i to kroz dva projekta. Uz pomoć ovih
sufinansiranja, publika će imati priliku da prisustvuje izložbi posvećenoj jubilejima, a potom i da kontinuirano prati novonastale sadržaje Narodnog pozorišta Sombor i na sajtu Pozorišta, kao i na društvenim mrežama.

Ukupna finansijska sredstva koje je Narodno pozorište Sombor obezbedilo za sufinansiranje projekata od velike važnosti za ovu ustanovu kulture staru 140 godina, iznosi 2.460.000,00 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena