Yunet
 

Kultura

Zakazan 2. Književno istorijski skup u Kljajićevu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. septembar 2022. • 00:00 •

Zakazan 2. Književno istorijski skup u Kljajićevu

Književno istorijski skup održaće se i ove godine u Kljajićevu.

Kao i prošle godine istog dana, i ovoga 11. septembru u subotu će se okupiti veliki broj eminentnih gostiju, profesora, istoričara i književnika, magistara i doktora, koji će svojom besedom učiniti da se sećanjem vratimo i podsetimo na srpska stradanja, da ih ne zaboravimo kako bi se sačuvbalo bogastvo tradicije za buduće naraštaje.

Pre početka skupa položiće se venac na spomenik narodnom heroju Milošu Kljajiću i palim borcima u poslednjim ratovima i nastaviti sa inicijativom u kojoj se radi na prikupljanju sredstava za izgradnju Spomen česme Svetim srpskim novomučenicima Jasenovačkim
Više o skupu koji će se održati sa početkom u 11 časova u bioskopskoj Sali u Kljajićevu rekla je nam članica Organizacionog odbora Jelena Nikšić.

„U cilju da doprinesemo negovanju spomena na srpska stradanja tokom minulih vremena u Kljajićevu se 10. septembra održati po drugi put književno istorijski skup. Ove godine posebni gosti su profesor doktor Milan Brdar i istoričar doktor Momčilo Diklić. U muzičkom programu učestvovaće hor „Teslini slavuji“ kao i pevačka grupa „Đurđevak“. Ovakvim programima želimo da pobegnemo od gorke istine i željom da nam se ne ponove ovakvi događaji više nikad. Sa MZ Kljajićevo i dalje radimo na prikupljanju materijala i novčanog prihoda za podizanje Spomen česme Svetim srpskim novomučenicima Jasenovačkim“, zakljućuje Jelena Nikšić – član Organizacionog odbora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena