Yunet
 

Kultura

Održana manifestacija „Poezija vinom obojena“ – veče posvećeno poeziji, vinu i ljubavi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. avgust 2022. • 00:00 •

 Održana manifestacija „Poezija vinom obojena“ – veče posvećeno poeziji, vinu i ljubavi

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Udruženje građana „Informa“ Sombor organizovali su veće posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika.

„Ovo nam je druga godina zaredom i nadamo se da će postati tradicionalna manifestacija. U odnosu na prošlu ove godine imamo veći broj učesnika i kvalitetnije pesme barem što se tiče ocene stručnog žirija“ rekao je Vuk Vujko, predsednik Udruženja građana „Informa“ Sombor.

Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije „Poezija vinom obojena“ u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa.

„Ovo je manifestacija koja objedinjuje poeziju i ljubav, a naravno bez vina od toga nema ništa. Ovo godine je pristigao izuzetno veliki broj pesama. Stigle su pesme iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke i Makedonije. Stigao je veći broj pesama u odnosu na prošlu godinu što znači da ova manifestacija uzima neki zamah i nadamo se da će prerasti u jednu manifestaciju koja će se održavati svake godine“, završava Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Sombor.

Prema odluci žirija koji je radio u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić dodeljene su nagrade: treće mesto osvojila je pesma „Na korak bliže“ Nikole Krivokuće, drugo mesto pripalo je pesmi „Pro Corde Morte“ Jelene Gašović, dok je prvo mesto osvojila pesma „Vita Brevis“ Petra Matovića, koji iz opravdanih razloga nije bio prisutan na dodeli nagrada.

Ovom prilikom dodeljene su i dve specijalne nagrade Dušku Sekuliću i Srbi Takiću, koji je takođe bio sprečen da prisustvuje ovoj večeri.
Za prisutnu publiku najlepše stihove o vinu i ljubavi čitali su glumci Boban Đorđević i Biljana Keskenović, a u jednom delu programa učestvovala je profesorica Mila Ćatović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad