Yunet
 

Kultura

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ raspisuje konkurs „Golubić“ za najuspeliju priču

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 24. avgust 2022. • 00:00 •

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ raspisuje konkurs „Golubić“ za najuspeliju priču

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, pripremaju za mesec novembar XIV Veljkove dane.

Žiri „Golubića“, u sastavu: Tode Nikoletić, pisac za decu i mlade, Renata Podlipec, profesor srpskog jezika i književnosti i Anđelija Pruginić, bibliotekar, će dodeliti učenicima osnovnih i srednjih škola Republike Srbije po tri nagrade u tri kategorije:

I kategorija – 1-4. razred,
II kategorija – 5-8. razreda i
III kategorija – srednja škola.

Uz diplome i poklone za ove kategorije posebno se dodeljuje Gran pri – Golubić, za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.
Propozicije „Golubića“ su sledeće – tema je slobodna, a jedan autor može poslati jedan rad.

Radovi treba da budu lektorisani i napisani u Vord (Word) dokumentu na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial). Radove slati u elektronskoj formi na adresu: [email protected]

Radovi moraju da sadrže sledeće podatke:

Ime i prezime autora, razred, podatke o školi (adresa, imejl adresa i telefon) i ime mentora i kontakt (ime i prezime, broj telefona i imejl adresa). Svi navedeni uslovi moraju biti ispunjeni da bi rad bio prihvaćen.

Žiri će objaviti rezultate do kraja oktobra tekuće godine, a uručenje nagrade će biti na svečanom programu Veljkovih dana. Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

Konkurs je otvoren do 30. septembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad