Yunet
 

Kultura

Izložba “Lica Bačke” od 01. septembra u Gradskom muzeju Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. avgust 2022. • 00:00 •

Izložba “Lica Bačke” od 01. septembra u Gradskom muzeju Sombor

Izložba fotografija „Lica Bačke“ poznatog subotičkog fotografa Augustina Jurige biće otvorena u Gradskom muzeju Sombor u četvrtak, 1. septembra u 19 časova.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata je ovu izložbu umetničkih fotografija do sada predstavio publici na više mesta u Bačkoj, kao i u susednoj Mađarskoj, a sada će četrdeset i šest fotografija, portreta, koje su nastale u proteklih nekoliko decenija širom Bačke, biti predstavljeno i u Somboru.

Juriga je dugogodišnji saradnik Gradskog muzeja Sombor. Bio je angažovan prilikom fotografisanja staparskih ambara, izradio je fotografije za muzejsku stalnu postavku, kao i tokom izložbi Stara arhitektura Sombora i Lica Lahorea.

Augustin Juriga je rođen 1947. godine u Subotici. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine i Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Radeći kao fotograf u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Subotica (1980 — 1996) stekao je ugled i ostvario trajnu prepoznatljivost svojih dela jedinstvenim fotografijama vojvođanske arhitekture, objekata i predmeta etnografske građe, posebno vezanih za Dužijancu.

Izložba će trajati do 15. septembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena