Yunet
 

Kultura

5. “Art okupacija” biće održana 26. avgusta na četiri lokacije u našem gradu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. avgust 2022. • 00:00 •

5. “Art okupacija” biće održana 26. avgusta na četiri lokacije u našem gradu

U svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade umetnike i stvaraoce, Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor pokrenuo je 2017. godine autorski projekat idejnog tvorca, Mihajla Nestorovića, Umetnički festival studenata “Art okupacija“.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se 26. avgusta i u sklopu umetničkog programa okupiće studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, reditelje, dramske umetnike, muzičare i filmske reditelje.

Studenti će, tog dana, „okupirati“ Sombor umetnošću, odnosno izvedbama u javnim prostorima – predstavama, koncertima, i likovnim performansima.

Pored bogatog programa namenjenog publici, organizuju se programi za učesnike festivala-edukacije koje vode afirmisani stvaraoci iz zemlje i regiona, kao i izleti i druženja, a sve sa ciljem da se mladi umetnici upoznaju, povežu i izgrade osnov za buduće projekte.

Ovogodišnja “Art okupacija” biće održana na Trgu Svetog Đorđa, u Atrijumu Gradske kuće u Somboru,te u Ulici Laze Kostića i Kabareu Narodnog pozorišta Sombor,u terminu od 18 do 23 časa, i u ukviru nje Somboru će se predstaviti studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu sa Muzičkog i Likovnog departmana, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, studenti glume iz Prištine i studenti Sinergija univerziteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad