Yunet
 

Kultura

Održan koncert Muzičke škole “Petar Konjović” Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. jun 2022. • 00:00 •

Održan koncert Muzičke škole “Petar Konjović” Sombor

U okviru Somborskog leta, a povodom svetskog dana muzike, održan je koncert muzičke škole ”Petar Konjović“ Sombor.
Na samom početku čuli smo obraćanje Milene Despotović, direktorice škole.

“Mnogo smo srećni što vas vidimo u ovolikom broju, što vas vidimo i male i mlade i malo starije i najstarije, skupa da pogledamo šta su to naši učenici spremali tokom ove godine.

Danas je za nas poseban dan. 21. jun je Svetski dan muzike. 21. jun smo mi pre malo više od desetak godina ustanovili kao Dan Muzičke škole i jako smo srećni što možemo sa vama da podelimo onu radost koju zajednički stvaramo u zajedničkom sviranju. Večeras ćete čuti raznovrstan program“ – istakla je direktorica.

Nastupili su učenici etno odseka, Ansambl harmonika, Hor i Orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“, a na samom početku prisutni su mogli da čuju i najmlađe učenike ove škole “Cicibane”.

“Cicibani, to su deca od pet, šest godina, dakle ko ne ide u školu još uvek, ako upiše prvi osnovne on je tzv. pripremni razred gde već počinjemo malo da učimo notice, da pišemo, da pevamo pesmice koje su u vezi sa tim notama, tonovima, igramo se i dalje kao i Cicibani, crtamo i pevamo, igramo razne igre muzičke. Oni su malo nešto ozbiljniji, u smislu da učimo notne vrednosti, note, pauze, da taktiramo, solmiziramo, i tako prođe godina za godinom, mnogo dobre i divne dece.

Ono što moram da kažem da nema nijednog deteta za koje sam ja morao da kažem “Izvinte ali vaše dete nema sluha”. To je apsolutno nemoguće i moje neko duboko uverenje jeste da svako dete ima sluha kao i svaki čovek ali što ranije počne sa razvijanjem toga, onda će to sve biti i bolje i lepše i sigurnije. Svako dete u sebi ima tu iskru talenta, samo je treba znati izvući a meni to nije teško zato što su sva deca talentovana i mala, kao i srednjoškolci. Cela škola nam je sjajna, od učenika, preko njihovih nastavnika, profesora, osoblja, direktorke” – rekao je nastavnik muzike Aleksandar Alić.
Aleksandar kaže da radi najlepši posao na svetu.

Somborska publika mogla je od mališana da čuje narodne pesme poput Višnjičica rod rodila, Divna, Divna, Zeleni se jagodo, a bile su tu i pesme novijeg datuma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad