Yunet
 

Kultura

Održan Somborski književni festival

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

Održan Somborski književni festival

U dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, tokom proteklog vikenda, održan je Somborski književni festival.

Prvi dan festivala počeo je dodelom nagrade povodom Konkursa za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Nagradu je dobio Aleksandar Tanurdžić i njegov rukopis pod nazivom „Osma“.

Na pitanje koliko mu znači nagrada iz grada u kojem odrastao, Aleksandar odgovara:

„Da, to je najbolje od svega, ovo je ipak i moj grad, ovde sam išao u školu četiri godine, poznajem ga – poznaje i on mene. Tako da baš mi je draga ova nagrada, a nagrada kao nagrada svaka je bitna.

Ova zbirka je koncipirana tako da se osvrće na neku kontru, da nešto što je ustaljeno u svakodnevnici da ovde bude izokrenuto. Tako u pričamo imamo samohranog oca, a ne majku, stvari koje nisu inače naglašene ovde dolaze do izražaje, a okidač za svaku radnju je neka fotografija ili nešto vizuelno što pokreće sećanje“, ističe Aleksandar Tanurdžić, pisac.

U nastavku programa Radivoj Šajtinac i Vladimir Kopicl prisutnima su predstavili svoja dela, a razovor sa njima vodio je Dragan Babić.

Drugog dana Somborskog književnog festivala svoja dela okupljenoj publici predstavili su Sonja Veselinović i Dejan Aleksić, razgovor sa njima vodila je Tamara Babić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad