Yunet
 

Kultura

Jubilarni 30. Pozorišni maraton u Somboru od 07. do 11. juna

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. maj 2022. • 00:00 •

Jubilarni 30. Pozorišni maraton u Somboru od 07. do 11. juna

Narodno pozorište Sombor, tridesetu godinu zaredom, organizuje Pozorišni maraton.

U periodu od 07. do 11. juna publika će imati priliku da pogleda 15 predstava i da prisustvuje na 3 promocije knjiga.

„Jubilarni 30. Pozorišni maraton čeka nas od 07. do 11. juna. Imamo bogatih 5 dana, počinjemo premijernom predstave „Mileva“ koja govori o životu, delu i svemu onome šta danas znači ime Mileve Marić Ajnštajn, koju radimo u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom „Novi Sad 2021″. Nakon toga nas čeka još četiri vrlo uzbudljiva dana. Od danas publika može da kupi komplete karata koji su sa nekim specijalnim popustima, a od 23. maja puštamo pojedinačne ulaznice u prodaju.

Kompletan program mataraton može da se vidi na našem sajtu, dolazi nam Narodno pozorište Beograd, Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, tu je nekoliko predstava za decu i nekoliko promocija knjiga.

Tako da pozivam publiku da se informiše na našoj biletarnici ili na našem sajtu“, ističe Bojana Kovačević, upravnica Narodnog pozorišta.

Ova godina je u znaku jubileja za Narodno pozorište Sombor – pored proslave 140 godina profesionalnog pozorišta, 30. Pozorišnog maratona – predstava „Sumnjivo lice“ danas obeležava 24 godine od premijernog izvođenja.

„Večeras publika, i posle 24 godine od premijernog izvođenja, ima priliku da pogleda predstavu „Sumnjivo lice“ u režiji Jagoša Markovića, predstava je imala premijeru 1998. godine i mislim da je to jedna od najstarijih trenutno „živih“ predstava u Srbiji“, završava Kovačević.

Kao što je rečeno, kompletan repertoar jubilarnog 30. Pozorišnog maratona može se pronaći na zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad