Yunet
 

Kultura

Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” bogatija za novo izdanje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. april 2022. • 00:00 •

Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki”  bogatija za novo izdanje

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki” godinama neguje svoju izdavačku delatnost. U okviru svoje izdavačke delatnosti, Gradska biblioteka u Somboru publikuje: knjige, časopise, kataloge knjiga, vodiče, izložbene kataloge i ostali materijal neophodan za odvijanje programskih aktivnosti.

Zahvaljujući jasnoj programskoj orijentaciji i predanim radom svih upravnika, uređivačkog Saveta i stručnih kadrova Biblioteke, izdavačku delatnost čini preko dve stotine knjiga poezije, proze, esejistike, književne kritike i teorije, studija, monografija, istoriografije, etnografije, bibliografije itd.

Bibliografiju izdanja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” u Somboru sačinjava uvodna studija o istorijatu Biblioteke i njenoj izdavačkoj delatnosti, uvodne napomene sa objašnjenjima o metodu, načinu rada i o standardima koji su poštovani prilikom izrade bibliografije, zatim sledi kompletna bibliografija izdatih publikacija.

Građa za bibliografiju prikupljena je iz određenih fondova Biblioteke: zavičajnog odeljenja, naučnog odeljenja i pozajmnog odeljenja za odrasle korisnike. Takođe, korišćeni su i godišnji Izveštaji o radu biblioteke u periodu od 1944. do 2021. godine.

Ovo značajno bibliografsko delo potpisuje diplomirani bibliotekar Naučnog odeljenja Biblioteke Marina Brnja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad