Yunet
 

Kultura

Uroš Botunjac pobednik ovogodišnjeg festivala „Šareni vokali“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. april 2022. • 00:00 •

Uroš Botunjac pobednik ovogodišnjeg festivala „Šareni vokali“

XII dečiji muzički festival Šareni vokali održan je proteklog vikenda u Narodnom pozorištu Sombor.

„Ove godine učestvuju deca iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Jedna mala novina je da imamo dve učesnice koje pevaju na ruskom jeziku, predstavljuju Srbiju ali pevaju na ruskom. Jako puno je gostiju došlo na festival, tako da nam je jako drago da smo ustvari doživeli to da požele ljudi da se vrate.

Naš hor ove godine prati svih 18 pesama kao i svake godine i htela bih da se zahvalim posebno roditeljima, svima, kompletno šarenom timu koji je ove godine stvarno onako, lagano smo izveli ovo sve, prosto oseti se da imamo već puno iskustva i svi su onako na nivou radili svoj posao kako treba“ – istakla je direktorica festivala Marija Hajnal Stošič.

Članovi žirija ovaj put bili su profesor muzike i dirigent Tamara Pajkanović i kompozitor i producent Aleksandar Baloš i operska diva Sonja Šarić.

“Imali smo veoma težak zadatak. Prepodne su svi pevali uživo i to je bilo zaista neobično gledati kako tako mladi ljudi, mala deca tako samouvereno nastupaju i pevaju, baš sam bila oduševljena i ja i drugi članovi žirija i moram da kažem da smo svi troje, kada smo posle sabirali svoje bodove otprilike isto mišljenje”- istakla je operska diva i član komisije Sonja Šarić.

Uroš Botunjac iz Beograda poneo je ovogodišnju Gran pri nagradu na festivalu Šareni vokali.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad