Yunet
 

Hronika

U Novom Pazaru napadnut i povređen Antonio Biset, Kubanac koji boksuje za ekipu “Sombor”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. februar 2024. • 00:00 •

U Novom Pazaru napadnut i povređen Antonio Biset, Kubanac koji boksuje za ekipu “Sombor”

Lokalni mediji su u nedelju objavili janosti da je: U noći pre početka prvenstvenog susreta Bokserske lige Srbije između ekipa “Sombor” i “Novi Pazar” ispred jedne benzinske pumpe u Novom Pazaru napadnut Antonio Biset, Kubanac koji boksuje za ekipu “Sombor”. Sukob se nastavio i u sobi hotela u kojem je boravio povređeni sportista. Ubrzo posle incidenta identifikovani su svi počinioci, a tri osobe su uhapšene, dok je policija intenzivno radila na pronalasku četvrtog učesnika ovog nasilnog čina, da bi nešto kasnije identifikovala i uhapsila. Sada, posle odluke tužioca da se osumnjičeni brane sa slobode, javnost čeka na dalje korake pravosudnih organa. Nadležni organi, koji su osudili napad, naglašavaju da će počinioci biti procesuirani u skladu sa zakonom, dok lokalna zajednica i sportski savezi izražavaju neizmernu podršku povređenom sportisti”.

Posle incidenta koji se dogodio i održanog meča putem instagrama i fejsbuk naloga saopštenjima su se oglasili trener somborskog kluba Stojan Knežević i Bokserski savez Srbije.
Knežević je između ostalog napisao: „Mogu u ime kluba, uprave i takmičara da saopštim sledeće – od danas, pa dok god sam predsednik kluba nikada više ni jedan bokser nikada neće boksovati u Novom Pazaru. Svaka sportska saradnja sa BK “Novi Pazar” je danas završena. Ponosan sam na momke koji su bili hrabi i posle svega boksovali na zakazanom susretu i uz to oštećeni od strane sudija na sraman način“.

Bokserski savez Srbije se oglasio sledećim saopštenjem: “Čestitamo bokserima obe ekipe na fer pleju, kao i na solidarnosti i jedinstvu obe ekipe, nakon incidenta u čijem se središtu zbivanja našao bokser Antonio Biset. Važno je da javnost bude informisana da nemili dogadjaj nije iniciran nacionalizmom, kao ni razlozima vezanim za sport. Uprave oba kluba pokazale su visok stepen odgovornosti i zrelosti. Antonio Biset ostvario je pobedu za svoju ekipu bez borbe, ali je prošao vagu i lekarski pregled, što je obradovalo sve ljuditelje boksa, i demantovalo pojedine naslove u medijima, koji su nas svojim pisanjem doveli u sumnju da je Biset teško povredjen i životno ugrožen. Ponosni smo jer je pobedio BOKS, a bokseri pokazali zašto su pravi vitezovi sporta”.

BK “Novi Pazar” je dobio susret rezultatom 10 : 4 . Bodove za “Sombor” pored dobijenog meča Antonija Biseta bez borbe osvojio je još Sejdi nazif koji je savladao Momčila Janjića.

foto: instagram.com/antoniobisset

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena