Yunet
 

Hronika

In memoriam: Pavle Matarić (1952 – 2022)

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. avgust 2022. • 00:00 •

In memoriam: Pavle Matarić (1952 – 2022)

Pavle Matarić je rođen 1952 godine, detinjstvo i mladost je proveo na salašu na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu u Nenadiću zajedno sa bratom Matom i roditeljima Mandom i Gašom. Nakon završetka poljoprivredne škole zaposlio se u RO „Zadrugarka“ Sombor na poslovima koperacije i tu ostao sve do njenog gašenja, a potom otišao u zasluženu penziju 2017 godine.

Pavle je bio poznati društveno sportski radnik, a od rane mladosti bio je član HKUD „Vladimir Nazor“- Sombor gde je u nekoliko sekcija društva obavljao razne funkcije,a kao pročelnik sportske sekcije organizovao je mnoga takmičenja u raznim sportovima , kako u svom gradu, tako i van njega.

Ostaće upamćen po tome što je uspeo okupiti mlade iz našeg grada u sekciji veslača, koji su dugi niz godina (11) učestvovali na poznatom takmičenju veslača Regate lađara na Neretvi, od Metkovića do Ploča. Pod njegovim vođstvom, ekipa iz Sombora je bila jedina iz Srbije koja je nastupala na čuvenom maratonu lađa. Pored veslača,organizovao je takmičenja u stonom tenisu i šahu, koja su okupljala veliki broj učesnika, kako iz regiona, tako i šire. Iako teško bolestan, poslednji stonoteniski memorijal, organizovao je u maju ove godine, i iz bolasničke postelje se trudio da sve protekne u najboljem redu, i da svim učesnicima u dobrom sećanju ostane ovo takmičenje.

Poslednji ispraćaj Pavla Matarića je u utorak, 23. avgusta u 11 sati iz Kapele na velikom Katoličkom groblju u Somboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena