Yunet
 

Društvo

Grad Sombor deo projekta „Inkluzivno bicikliranje uz granicu“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. mart 2024. • 00:00 •

Grad Sombor deo projekta „Inkluzivno bicikliranje uz granicu“

Grad Sombor učestvuje u projektu „Inkluzivno bicikliranje uz granicu“ koji realizuje 16 projektnih partnera iz zemalja koje pripadaju Dunavskom slivu, sa ciljem da unaprede održivi biciklistički turizam, a finansira se u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Cilj projekta jeste unapređenje prirodnih i kulturnih resursa ruralnih pograničnih područja Dunavskog regiona kroz međunarodni razvoj biciklističkih staza uz granicu, sa posebnim naglaskom na uključivanje lokalnih ranjivih grupa. Kroz inovativne aktivnosti socijalne inkluzije, uz podršku transnacionalnih marketinških i promotivnih aktivnosti, formiraće se dostupna mreža biciklističkih staza uz granicu, koja je društveno inkluzivna i prihvaćena širom Evrope.

Tokom prošle nedelje održan je prvi sastanak projektnih partnera u Đeru, Mađarska. Učesnike je pozdravio Zoltan Nemeth, predsednik Đer – Mošonj – Šopron županije, kao i Natalia Liholot iz sekretarijata Dunavskog transnacionalnog programa. Na sastanku su predstavljeni planovi realizacije projekta i postavljeni temelji buduće saradnje.

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 01.01.2024. do 31.06.2026. godine, a Grad Sombor je na sastanku predstavljao petočlani tim, menadžer projektnog tima prof. dr Saša Bošnjak i članovi tima Saša Milić, Branka Polić, Mihael Plac i Nikolina Kovačić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena