Yunet
 

Društvo

Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ dobija regionalni edukativni centar

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. februar 2024. • 00:00 •

Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ dobija regionalni edukativni centar

U Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Kuli prezentovan je Projekat rekonstrukcije zgrade ove škole i dogradnje regionalnog edukativnog centra za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost.

Tim povodom, školu su posetili predstavnici Kancelarije za dualno obrazovanje Vlade Republike Srbije, kao i predstavnici Nemačke razvojne banke koji su na ovom projektu partneri sa Srednjom tehničkom školom ,,Mihajlo Pupin“ i Opštinom Kula. Njima je, u Svečanoj sali, prikazan kratak film koji ih je upoznao sa istorijatom škole, kao i svim obrazovnim profilima i mogućnostima koje škola nudi.

Gostima se obratila direktorka škole, Vera Slijepčević, koja je istakla da joj je velika čast što govore o projektu na koji već dugo čekaju, kao i da je u pitanju objekat koji će biti najveći edukativni centar u Srbiji i šire, a po čemu će kako sama škola, tako i Kula, biti zaista prepoznatljiva.

Prisutnima su se, potom, obratili i profesor Marjan Ivanov, kao i rukovodilac odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment, Blažo Kostić, ispred lokalne samouprave, koji su rekli nešto više o ovom projektu i potom strpljivo odgovarali na pitanja gostiju.

Naposletku, gosti su obišli školu, učionice, kao i poligon za obnovljive izvore energije, a zatim su nastavili razgovor sa čelnicima škole i lokalne samouprave.

Kada je reč o ovom Projektu, u planu je rekonstrukcija postojećeg objekta, zamena sistema grejanja, odnosno montaža toplotne pumpe, izgradnja novog objekta, kao i upotreba obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplotne i električne energije. Očekuje se da radovi počnu do kraja školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena