Yunet
 

Društvo

Privode se kraju radovi na Omladinskom centru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. februar 2024. • 00:00 •

Privode se kraju radovi na Omladinskom centru

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović i pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje Branislav Svorcan, posetili su prostorije budućeg Omladinskog centra u Somboru, gde su u razgovoru sa predstavnicima Somborskog edukativnog centra razgovarali o trenutnim radovima i daljim planovima na uređenju objekta.

U toku su radovi na uređenju ulične i dvorišne fasade, kao i postavljanju podnih pločica. Pored toga, privode se kraju radovi na uređenju unutrašnjeg prostora, a kada je reč o završenim radovima, rekonstruisana je krovna konstrukcija i postavljena PVC stolarija.

Grad Sombor je uz podršku OPENS-a iz Novog Sada i SEC-a, pokrenuo proces uspostavljanja Omladinskog centra, a projekat je podržalo Ministarstvo turizma i omladine.

Pored rekonstrukcije objekta, lokalna samouprava radi i na kreiranju programa koji će biti dostupni mladima kao što su osnivanje Kluba za mentalno zdravlje mladih koji podrazumeva kontinuiranu individualnu podršku mladima u vidu psihološkog savetovališta, vršnjačke podrške i edukacija, kao i obuke za pisanje projekata i podrške za realizaciju istih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena