Yunet
 

Društvo

Zapaljena dva čamca Ribočuvarske službe Javno vodovodnog preduzeća „Vode Vojvodine“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. januar 2024. • 00:00 •

Zapaljena dva čamca Ribočuvarske službe Javno vodovodnog preduzeća „Vode Vojvodine“

Pre dva dana su u Bečeju, u poslepodnevnim časovima, zapaljena dva čamca u vlasništvu Javno vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ koje Ribočuvarska služba ovog preduzeća koristi za kontrole na ribolovnim vodama.

Pretpostavlja se da je ovo posledica dvonedeljne pojačane kontrole na ribolovnim vodama na teritoriji Bečeja, tačnije na kanalu Banatska Palanka – Novi Bečej, i dobijenih rezultata u vidu zaplenjenih mreža i nedozvoljenog alata za vađenje ribe.

Ovo je drugi put u poslednje četiri godine da se ribočuvaru S. D. iz Bečeja koji je odgovoran za ovaj deo ribolovnih voda učini isto kazneno delo.

Zbog svega navedenog, postoji objektivna sumnja da je ovo delo izvršeno od strane ribokradica. Nadležni organi izašli su odmah na teren, izvršili uviđaj i pokrenuli postupak protiv NN lica.

Nažalost, ovo nije jedini takav slučaj, s obzirom na činjenicu da su ribočuvari radom na terenu neretko izloženi pretnjama i neprijatnostima.

Kao odgovorno preduzeće „Vode Vojvodine“ će u narednom periodu uložiti još više truda, kako bi pružili podršku hrabrim ribočuvarima u borbi protiv ribokradica, a samim tim i zaštitili ribolovne vode kojima upravljaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena