Yunet
 

Društvo

Praksa u Solunu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. mart 2023. • 00:00 •

Praksa u Solunu

I ove godine, učenicima turističko-hotelijerskog smera Osnovne i srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura stvorena je sjajna prilika da svoje stručnosti iz oblasti turizma primene u Solunu. U okviru Erazmus plus projekta njih šesnaest, u pratnji svojih profesorica Anike Vojčena i Renate Zorić, otputovali su na profesionalnu praksu u Solun, gde će boraviti dve nedelje.

„Petro Kuzmjak” škola realizuje više Erazmus plus projekata u kojima učestvuju nastavnici i učenici. Kada je u pitanju konkretno projekat mobilnosti učenika stručnog smera ove škole, praksa se sprovodi u Solunu kao poznatoj turističkoj destinaciji u trajanju od dve nedelje.

Zahvaljujući ovom projektu, koji se potpuno finansira iz EU fondova, a u partnerstvu sa IPODOMI centrom za celoživotno učenje učenici će unaprediti svoja postojeća znanja i steći nova kvalitetna profesionalna znanja i veštine korisne za njihov budući rad.

Učenici koji učestvuju na mobilnosti su izabrani prema utvrđenim kriterijumima koji su obuhvatali: vladanje, pokazano znanje kako u redovnom školovanju tako i pri testiranju stručnih znanja sprovedenom upravo za ovu priliku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena