Yunet
 

Društvo

Uskoro počinju radovi na izgradnji brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. februar 2023. • 00:00 •

Uskoro počinju radovi na izgradnji brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković učestvovao je na sastanku Radne gupe zadužene za praćenje realizacije projekta brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo.

Realizacija ove brze saobraćajnice, u dužini od 175 kilometara, povezaće dva granična prelaza, Bački Breg kod Sombora i Nakovo kod Kikinde, te šest vojvođanskih lokalnih samouprava, Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici pokrajinskih institucija, predstavnici gradova i opština kroz koje će prolaziti trasa brze saobraćajnice, kao i arheolozi.

Ratković je na sastanku izvestio članove Radne grupe o toku postupka eksproprijacije na deonici Bački Breg – Sombor i rokovima za završetak urbanističkog projekta za deonicu Sombor – Kula, te je istakao da mu je izuzetno drago što je Sombor daleko odmakao sa aktivnostima u vezi sa planiranom izgradnjom brze saobraćajnice i izrazio zahvalnost prema svim vrednim ljudima koji rade na ovom veoma značajnom projektu,čiji radovi će uskoro krenuti na teritoriji Grada Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena