Yunet
 

Društvo

Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. februar 2023. • 00:00 •

Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović razgovarao je sa šefom jedinice za Srbiju i Crnu Goru pri Generalnom direktoratu Evropske komisije za susedstvo i pregovore Majklom Milerom o planovima i aktivnostima resornog ministarstva za donošenje medijskih zakona.

Jovanović je podsetio na to da su u prethodna tri meseca formirane Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, Radna grupa za izmene i dopune Nacrta zakona o elektronskim medijima i Radna grupa za donošenje Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja za period 2020-2025, a u periodu 2023–2025. godine.

Ministar je istakao da se proces donošenja ovih pravnih okvira odvija transparentno uz konsultovanje novinarskih i medijskih udruženja, pri čemu se posebna pažnja posvećuje usklađivanju sa EU regulativom.

On je takođe izvestio Milera o tome da je Ministarstvo završilo Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama, koji će se uskoro naći pred ministrima u Vladi Srbije, nakon čega ulazi u skupštinsku proceduru.

Jovanović se zahvalio predstavniku Generalnog direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore na svesrdnoj pomoći konsultanata iz EU, čime Srbija preuzima primere najbolje prakse iz razvijenih medijskih društava.

Miler je izrazio zadovoljstvo generalnom ambicijom da se ubrza izrada važnih zakonodavnih dokumenata i pružio podršku za nastavak saradnje, posebno u procesu daljih konsultacija i usklađivanja sa principima EU.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad