Yunet
 

Društvo

Nastavljen rad na izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. februar 2023. • 00:00 •

Nastavljen rad na izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je održan prvi sastanak Radne grupe koja treba da izradi radnu verziju nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima.

Ministarstvo je formiralo novu, ekspertsku Radnu grupu, koju čine predstavnici Ministarstva, stručnjaci za medijsko pravo, prof. dr Rade Veljanovski i prof. dr Jelena Surčulija, kao i advokati Ljubiša Kuvekalović i Stevan Pajović.

Deo koji ovim zakonom treba da bude unapređen su pitanja implementacije EU Direktive o audio-vizuelnim medijskim uslugama, kao i implementacija opredeljenja iz Medijske strategije koja se tiču Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović, predstavnici Ministarstva za evropske integracije, kao i međunarodni partneri iz Delegacije EU, Misije OEBS, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, navodi se u saopštenju.

Izvor: mit.gov.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena