Yunet
 

Društvo

(VIDEO) Muzička škola „Petar Konjović“ obeležila školsku slavu Svetog Savu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. januar 2023. • 00:00 •

(VIDEO) Muzička škola „Petar Konjović“ obeležila školsku slavu Svetog Savu

Muzička škola „Petar Konjović“ je i ove godine školsku slavu Svetog Savu obeležila prigodnim programom koji je bio sastavljen od muzičkog programa duhovnih i tradicionalnih pesama u izvođenju Hora Muzičke škole, kao i učenika etno muzikološkog smera. Prema rečima direktorice Muzičke škole, ovo je bio jedan spoj tradicionalnog i savremenog programa.

„Naša škola uvek na poseban način obeležava ovaj datum, pa je tako i sada. To uglavnom đaci pripreme program sa profesorkama, najviše sa dirigenticom hora Minom Bošnjak i profesorkom Ivanom Jovanović. Ove godine su to predivne tradicionalne pesme, nešto recitala, a kao iznenađenje na kraju prezentacija i premijera jednog muzičkog spota koji je urađen ovom prilikom u organizaciji smera dizajn zvuka“, ističe Milena Despotović, direktorica Muzičke škole.

Pre početka programa u prisustvu svih gostiju pravoslavno sveštenstvo je obavilo čin osvećenja slavskog kolača. Kumovi Muzičke škole „Petar Konjović“za ovu godinu su Vukašin i Vuk Kangrga, a kumstvo za sledeću je primila Sanja Stojanović.

Iznenađenje za sve prisutne goste na kraju programa bila je promocija novog muzičkog spota koji je nastao u okviru programa inkluzivnog obrazovanja na kojem su radili profesori i učenici smera dizajn zvuka.

„Profesorka na smeru dizajn zvuka Željka Milošević sa svojim učenicima je u sklopu inklizivne nastave za svoju učenicu Mikelanđelu Bugarski, dala ideju za ovaj spot. Zašto spot, pa zato jer je to veoma kompleksna tema, takva lepotu i emociju izraziti samo zvukom je teško. A oni su savremeni mladi ljudi i to su uradili na ovaj način. Zahvalni smo na blagoslovu Vladike Irineja što je dozvolio da se spot snimi u Hramu u Apatinu“, ističe Despotović.

Tim povodom porazgovarali smo sa profesoricom Željkom Milošević i učenicima smera dizajn zvuka koji su učestvovali u njemu.

„ovaj projekat sproveden je u okviru inkluzivne nastave za našu učenicu Mikelanđelu. Inicirali su ga sami učenici zajedno sa mnom, sa ciljem da se predstavi kreativno stvaralaštvo u okviru Svetosavske priredbe kao i to da se poveća vidljivost u inkluzivnom obrazovanje na jedan viši nivo. To nam nije prvi put da tako nešto radimo i nastavićemo sa tim“, ističe profesorica Željka Milošević.

„Meni je baš bilo lepo i interesantno raditi na ovom projektu. Naučila sam ovom prilikom od drugara da je važno stalno biti dobro raspoložen i smejati se“, ističe Mikelanđela Bugarski.

„Sve što mi radimo uvek baš bude interesantno i zabavno. Tako je bilo i sada, kao da smo bili na nekoj eskurziji. Puno nas je učestvovalo i baš smo se lepo zabavljali“, rekla je ovom prilikom Olga Vučić.

„Moji utisci su baš sjajni, baš smo se svi maksimalno potrudili da na pravi način prezentujemo naš rad i pokažemo ga svima ovim putem“, zaključuje Vasilija Aleksić.

Učenicima smera dizajn zvuka somborske Muzičke škole ovo je drugi projekat u kojem su sami napravili i uredili kompletan muzički video spot. Smer koji vodi profesorica Željka Milošević u četiri razreda pohađa oko 40 učenika koji se spremaju za takmičenja tonskih snimaka gde se prave projekti iz različitih kategorija kao i učešća u nekoliko internacionalnih projekata.

Tekst za pesmu u spotu pod nazivom „Sveti Savo, mudra glavo“ napisao je Ljubivoje Ršumović, muziku je komponovala Leontina Pat, a aranžman je napravio učenik škole Luka Škibula. Pevač solista je Mikelanđela Bugarski učenica 2. razreda Srednje Muzičke škole.

Spot se može u svakom momentu pogledati na youtubeu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad