Yunet
 

Društvo

Srednja tehnička škola u Somboru proslavila jubilej – 140 godina postojanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. januar 2023. • 00:00 •

Srednja tehnička škola u Somboru proslavila jubilej – 140 godina postojanja

Srednja tehnička škola je svečanom akademijom, koja je održana u Narodnom pozorištu Sombor, proslavila jubilej 140 godina postojanja.

U okviru prigodnog programa održani su recitali, muzički nastupi i dramski prikaz koji su priredili učenici, profesori i prijatelji škole.

Direktorka Srednje tehničke škole Suzana Vukićević podsetila je na istoriju i razvoj, od zanatske škole koja je osnovana januara 1883. godine, njenih obrazovnih profila, pa sve do škole kakvu je prepoznajemo danas. Ona se osvrnula i na rezultate koje su ostvarili učenici i profesori i sa ponosom je istakla učešće na međunarodnom takmičenju 18.

internacionalnom salonu inovacija i inovacionih tehnologija „Arhimed“ u Moskvi gde su predstavnici Tehničke škole osvojili zlatnu medalju.

Direktorka Suzana Vukićević tokom svečane akademije uručila je zahvalnice pokrajinskom sekretaru za obrazovanje Žoltu Sakalašu, gradonačelniku Sombora Antoniu Ratkoviću i načelniku Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave Goranu Todoriću, a takođe su uručena i priznanja profesorima Tehničke škole.

Ovom prilikom proglašeni su i pobednici literarnog i likovnog konkursa, te turnira u stonom tenisu koji su organizovani povodom proslave 140 godina postojanja škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad