Yunet
 

Društvo

Apatin: Obezbeđeni novi kotlovi na gas i pelet za 61 domaćinstvo

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. januar 2023. • 00:00 •

Apatin: Obezbeđeni novi kotlovi na gas i pelet za 61 domaćinstvo

Zahvaljujući sredstvima u visini od 5 miliona dinara koja je apatinska opština dobila od Ministarstva za zaštitu životne sredine, te još sa milion dinara sopstvenog učešća, opština Apatin je subvencionisala nabavku novih kotlova za domaćinstva u iznosu od 80% predračuna.

Prema rečima Tomislava Silađi, pomoćnika predsednice opštine Apatina za komunalnu oblast i ruralni razvoj, ideja je prvenstveno bila da se smanji zagađenje vazduha u domaćinstvima koja se greju na ugalj, drva ili mazut, te da se nabavkom novih kotlova na gas i pelet pređe na ekološki prihvatljiviji način grejanja, a što će ovim konkursom biti omogućeno za 61 domaćinstvo.

Pored 61 krajnjeg korisnika konkursa za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih domaćinstava, treba reći i da je tokom 2022. godine 10 miliona dinara raspoređeno na 90 apatinaca na konkursu za mere energetske efikasnsosti, a pre svega za zamenu stolarije i kompletnih sistema grejanja na gas, dok je sa 10 miliona dinara, posebnim konkursom, finansirana kupovina i ugradnja solarnih panela, što čini zbir od 164 subvencionisana domaćinstava po pomenuta tri konkursa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad