Yunet
 

Društvo

Ministarstvo odbrane objavilo opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. januar 2023. • 00:00 •

Ministarstvo odbrane objavilo opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Centar Ministarstva odbrane Sombor je sa početkom godine otpočeo sa realizacijom aktivnosti uvođeja lica muškog pola u vojnu evidenciju u 2023. godini.

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne mladićima rođenim 2005. godine, kao i starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Ovaj postupak sprovešće se u periodu od 16. januara do 28. februara ove godine od 9 do 15 časova u kancelarijama Ministarstva odbrane na teritoriji opštine mesta prebivališta.

Potrebno je da se na uvid ponese lična karta ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad