Yunet
 

Društvo

Opština Kula usvojila novu strategiju socijalne zaštite

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. januar 2023. • 00:00 •

Opština Kula usvojila novu strategiju socijalne zaštite

Opština Kula je dobila sredstva za realizaciju projekta „Aktivni Inkluzivni servis Kula“, u okviru programa „Podrške Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji finansira Evropska unija a implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Nosilac projekta je Opština Kula, a realizuje ga u partnertstvu sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Opštine Kula “Plava ptica” i Centrom za socijalni rad Opštine Kula. Opšti cilj projekta je da doprinese povećanju socijalne inkluzije najosetljivijeg stanovništva u opštini Kula tako što će im omogućiti da žive dostojanstveno i aktivno učestvuju u društvu.

Specifični cilj projekta je poboljšanje uslova života mladih koji izlaze iz hraniteljske porodice, srodničke porodice ili institucija socijalne zaštite, osoba sa invaliditetom, i žena žrtava nasilja u opštini Kula, kroz obezbeđivanje adekvatnih rešenja za stanovanje i zapošljavanje dopunjenih inovativnim merama aktivnog uključivanja.

Ovim projektom Opština Kula je predvidela niz aktivnosti za unapređenje konteksta u kom će se u budućnosti odvijati implementacija mera aktivne inkluzije. Između ostalog, izrađena je i usvojena Strategija socijalne zaštite za trogodišnji period 2023-2025.godina.

Cilj Strategije je stvaranje osnove za dalji sistematski pristup razvoju socijalne zaštite nalokalnom nivou. Ovaj dokument je uključio sve principe na kojima je ovaj projekat zasnovan, pre svega principe dobrog upravljanja: odgovornost/vladavinu prava, transparentnost, učešće, nediskriminaciju i jednakost, kao i efikasnost i efektivnost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena