Yunet
 

Društvo

Uspešno završen projekat „Ekonet – korak dalje“.

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. januar 2023. • 00:00 •

Uspešno završen projekat „Ekonet – korak dalje“.

Poslednje nedelje decembra, u Požegi, održan je završni sastanak u okviru projekta „Ekonet – korak dalje”.

Na sastanku su predstavljeni i evaluirani postignuti rezultati, kao i predlozi za nastavak aktivnosti. U Somborskom edukativnom centru su se u periodu od jula do decembra 2022. godine sprovodile aktivnosti u okviru ovog projekta.

Projekat „Ekonet – korak dalje” podržan je kroz program Eko-sistem: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koju Mladi istraživači Srbije realizuju uz podršku Švedske razvojne agencije čime počinje novi ciklus podrške organizacijama civilnog društva.

U okviru navedenog programa prošle godine podržano je 13 novih projekata i 12 mreža među kojima je i EkoNet koju čine Forca Požega, Edukativni centar Kruševac, Somborski edukativni centar – SEC i Timočki omladinski centar – TOC.

U toku sprovođenja projekta „Ekonet – korak dalje” članice mreže bavile su se praćenjem politika iz oblasti upravljanja komunalnim otpadom, usklađivanjem lokalnih politika sa nacionalnim, podizanjem svesti građana i donosioca odluka u jedinicama lokalne samouprave o značaju pravilnog upravljanja komunalnim otpadom, kao i jačanjem kapaciteta mreže i njenih članica.

Sve članice mreže su u okviru projekta organizovale edukativne radionice u predškolskim ustanovama kako bi povećale svest dece o značaju pravilnog upravljanja otpadom. Predstavnici organizacija koje čine mrežu prisustovali su radionicama na teme otpada iz poljoprivrede i zelenog otpada kako bi usavršili svoje znanje iz ovih oblasti.

Mreža Ekonet uvećala je broj članica mreže kako bi povećali broj eksperata koji će se baviti temom komunalnog otpada i kako bi proširii opseg delovanja i na druge regione.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena