Yunet
 

Društvo

Sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. decembar 2022. • 00:00 •

Sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u Somboru

13. Sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava održava se danas 27. i u četvrtak 28.decembra u svečanoj Sali somborske Županije.

Ovo je prvi put da se sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava organizuje i sprovodi van Beograda.

Sednicom predsedava predsednik Odbora Veroljub Arsić i sekretarka Tijana Ignjatović. Sednica se održava u Somboru jer se na dnevnom redu pod brojem 1. nalazi Predstavljanje Izveštaja o reviziji Grada Sombora za 2019. godinu i reviziji drugih subjekata revizije iz Grada Sombora. Pod brojem 2. je – Razmatranje Izveštaja Pododbora o sektorskim izveštajima Državne revizorske institucije i pod brojem 3 – Preporuke za izmene važećih zakona na osnovu informacija do kojih se došlo u postupku obavljanja revizije u Sektoru broj 1 i Sektoru broj 2.

Pre početka sednice medjima su se obratili zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica , Veroljub Arsić predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i dr Duško Pejović generalni državni revizor.

Izjave
„Ovo je primer najdirektnije komunikacije Republičke Skupštine i jedne lokalne samouprave danas u našem gradu. Za nas je ovo značajan dolazak predstavnika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, smatramo da smo ovo zaslužili svojim dobrim i kvalitetnim radom, ali smatramo to kao i obavezu za unapređenje našeg rada u budućnosti“, istakla je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Grada Sombora.

„Danas ćemo da razmatramo Izveštaje revizorskih institucija koje su vezani za način trošenja budžetskih sredstva grada Sombora i njihovih organa koji su raspolagali tim sredstvima. Iskreno po onom što sam ja do sada video misli da ćemo vrlo brzo doći do zaključka da je Grad Sombor jedan od dobrih primera trošenja javnih sredstava. Ističem da je ovo prva sednica van Beograda i to je praksa kojom želimo da približimo lokalne samouprave republičkim organima u ovom slučaju Odboru za finansije“, rekao je ovom prilikom Veroljub Arsić, predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

„Što se tiče izvršene revizije za Grad Sombor za 2019. godinu mi smo tada dali finansijsku reviziju sa određenom rezervom jer je bilo određenih nepravilnosti koje su vrlo brzo otklonjene i mogu da kažem da je to tom osnovu Grad Sombor pravi primer kako se greške otklanjaju. U ovoj godini smo odradili revizije JKP Energane, VPD „Severna Bačka“ PSS Sombor, Opšte Bolnice, Doma Zdravlja i Doma učenika. Odrađene su sve vrste revizije i sada ćemo predstaviti sve te izveštaje i raspravljati o njima“, rekao je dr Duško Pejović, generalni državni revizor.

Sednica, kao što smo rekli, traje dva dana i u planu je da se u Somboru održi i sednica Pododbora za razmatranje izveštaja o obavljenim revizijama Državne revizorske institucije.

Sednica van sedišta Narodne supštine podržana je projektom „Jačanje parlamentarne demokratije i inkluzivnog političkog dijaloga“ koju sprovodi UNDP uz podršku Švajcarske.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad