Yunet
 

Društvo

Sredstva za unapređenje rodne ravnopravnosti

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. decembar 2022. • 00:00 •

Sredstva za unapređenje rodne ravnopravnosti

Grad Sombor dobio je bespovratna sredstva u iznosu od 350 hiljada dinara za izradu Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti.

Sredstva je dodelio pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova, nakon sprovedenog javnog konkursa, a ugovor je ispred Grada Sombora potpisala članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.

Lokalni akcioni plan, kao instrument javne politike na lokalnom nivou, ima višestruke koristi za zajednicu jer ona, kao i njeni organi i drugi subjekti u zajednici projektuju, planiraju i predlažu posebne mere koje lokalna zajednica i drugi subjekti zajedno preduzimaju u skladu sa konkretnim potrebama svoje sredine, a sve u cilju otklanjanja nejednakosti među ženama i muškarcima i stvaranja jednakih mogućnosti za realizaciju njihovih prava.

Sam proces planiranja u kome učestvuju različiti akteri i akterke doprinosi boljem funkcionisanju zajednice, unapređuje komunikaciju i koordinaciju institucija, saradnju sa civilnim sektorom, uključuje građanke i građane, i na taj način se povećava odgovornost za sprovođenje mera i aktivnosti i transparentnije izdvajanje i trošenje sredstava iz budžeta.
Ugovore je predstavnicima gradova i opština svečano uručila direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić Gostović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad