Yunet
 

Društvo

Kula: Održan Okrugli sto posvećen ekonomskog osnaživanju žena

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. decembar 2022. • 00:00 •

Kula: Održan Okrugli sto posvećen ekonomskog osnaživanju žena

Održan je stručni okrugli sto pod nazivom „Od neplaćenog do vidljivog i plaćenog ženskog rada“, u organizaciji Akademije ženskog preduzetništva i organizaciji UN Women, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a koji se realizuje u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“.

U okviru projekta realizovano je istraživanje gde su utvrđeni obim i vrste neplaćenog ženskog rada, kao i njegova ekonomska vrednost, što je predstavljeno u prvom panelu sa akcentom na analizi ekonomske vrednosti neplaćenih poslova u domaćinstvu i neplaćenih usluga u zajednici na lokalnom nivou, sa fokusom na lokalnim samoupravama Subotica, Sombor, Vrbas, Kula, Bač, Bačka Palanka, Beočin, a potom je predstavljeno stanje na terenu od strane organizacija civilnog društva.

Upriličeno je i potpisivanje sporazuma između Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine i opština Beočin, Kula i Vrbas o finansiranju programa lokalnih fondova za žene i mlade u 2023. godini, kao i potpisivanje sporazuma Fonda sa Akademijom ženskog preduzetništva o podršci programima za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji AP Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena