Yunet
 

Društvo

U Gimnaziji i Poljoprivrednoj školi u Somboru održan „Školski čas kulture govora“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 23. novembar 2022. • 00:00 •

U Gimnaziji i Poljoprivrednoj školi u Somboru održan „Školski čas kulture govora“

Učenici su tokom ovog predavanja, imali priliku da se upoznaju sa problemima u izražavanju koji se svakodnevno susreću u govornoj komunikaciji i načinima na koje oni mogu da se otklone.

Pravilno govorno izražavanje, ali i ono nepravilno, srednjoškolcima je predstavio diplomirani glumac Milan Bosiljčić. Pored pravilnog govora i analize konkretnih primera, Bosiljčić je objasnio i važnost „govora tela“ u komunikaciji, a otkrio je i nekoliko trikova za dobru dikciju i za oslobađanje od treme. Učenici su uz pomoć predavača prošli i nekoliko vežbi koje će im biti od velike koristi kada se nađu u situaciji da treba da predstave sebe, kao i tokom svakog oblika javnog nastupa.

„Školski čas kulture govora“ održan je u organizaciji Udruženja za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“. Ovo udruženje uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i tehnološkog razvoja, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske već tri godine sprovodi projekat „Karavan kulture govora“ u okviru kampanje „Negujmo srpski jezik“. Projekat ima za cilj negovanje dobrih govornih navika kroz obilazak gradova u Srbiji, Republici Srpskoj, regionu i dijaspori.

„Školski čas kulture govora“ koji je održan u Gimnaziji posetila je i članica Gradskog veća za oblast omladine, dece, sporta i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena