Yunet
 

Društvo

SEC obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. novembar 2022. • 00:00 •

SEC obeležio Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava

Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava su datumi koje Somborski edukativni centar već tradicionalno godinama unazad obeležava kroz nekoliko aktivnosti.

Tim povodom u nedelju, 20. decembra, u svečanoj sali Osnovne škole “Avram Mrazović” Somborski edukativni centar je organizovao izvođenje dečije predstave u kojoj su učestvovala deca iz Dramskog studija Somborskog edukativnog centra i izložbu radova dece učesnika likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“.

„Somborski edukativni centar već nekih 10 godina obeležava ova dva datuma 19. novembar Dan borbe protiv nasilja nad decom i 20. novembar Međunarodni dan dečjih prava. Objedinjujemo ih u jedan jedinstven događaj. Raspisujemo likovni konkurs za decu osnovno školskog uzrasta na koji dolazi uvek mnogo radova. Tema je naravno usko vezana za ovu temu borbu protiv nasilja nad decom. Ove godine stiglo je preko 130 radova i oni su sad skoro svi ovde izloženi. Od kada u SEC-u imamo Dramsku sekciju pravimo na uvek aktuelne teme određene predstave i premijerno ih izvodimo na ovaj datum. Danas će roditelji videti predstavu koja se bavi prevenstveno ekologijom i jednom vrstom nasilju prema prirodi. Nagradićemo posle predstave najuspešnije radove u dve kategorije, a nekoliko autora će dobiti zahvalnice. Moram spomenuti da su ove naše aktivnosti podržane od strane Grada Sombora i inicijative Arigatou International; Prayer and Action and Global Network of Relgions for Children“, rekao je ovom prilikom Srđan Vlađkalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra.

Nagrađeni su i pohvaljeni radovi dece mlađe i starije školske kategorije. U mlađoj kategoriji najbolji rad je uradio Nikola Marinković, učenik 1. razreda, nagradu za drugo mesto osvojila je Ana Čačić učenica 2. razreda, a za treće mesto je pripalo Zlati Varga učenici 1. razreda. U starijoj kategoriji za najbolji proglašen je rad Aleksandra Tadića učenika 6.razreda, drugo mesto je osvojio rad Alise Munjas, učenice 5. razreda, dok je treće mesto osvojio rad Jelene Dragin, učenice 6.razreda.

Ovom prilikom Somborski edukativni centar je svim prisutnima najavio da započinje i tradicionalno prikupljanje slatkiša i školskog pribora u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića za decu iz ranjivih grupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad