Yunet
 

Društvo

Vaspitačima PU „Vera Gucunja“ zabranjeno slanje fotografija dece u viber grupe

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. novembar 2022. • 00:00 •

Vaspitačima PU „Vera Gucunja“ zabranjeno slanje fotografija dece u viber grupe

Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ donela je odluku da više nije dozvoljeno slanje fotografija dece, niti davanje bilo kakvih informacija o ličnosti ili ponašanju deteta, u okviru viber grupe, kao vida komunikacije vaspitača sa roditeljima.

Naime, na sednici Predagoškog kolegijuma analizirana je saradnja sa roditeljima putem elektronske komunikacije – Viber grupe vaspitača sa roditeljima i konstatovano da je prisutna veoma loša praksa objavljivanja fotografija dece, što predstavlja nezakonitu obradu podataka o ličnosti na osnovu Zakona o zaštiti podatakao ličnosti, a koja povlači prekršajnu odgovornost.

Konstantovano je da vaspitači u okviru postojećih Viber grupa sa raditeljima, iste treba da koriste isključivo u cilju obaveštavanja roditelja o zakazivanju roditeljskih sastanaka, otvorenom danu za raditelje i drugih tekućih informcija.

Slanje fotografija dece u navedene grupe, se zabranjuje zbog mogućnosti nepredvidivih posledica po dete čija se fotografija objavljuje, imajući u vidu mogućnost dalje distribucije na društvene mreže, platformu za deljenje videa i slično.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena