Yunet
 

Društvo

Suspendovana potraga za crnim panterom u okolini Apatina

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. novembar 2022. • 00:00 •

Suspendovana potraga za crnim panterom u okolini Apatina

Nakon višednevne pretrage Prigrevačke šume kraj Apatina i Banje Junaković koja je za cilj imala da demistifikuje vesti o pojavi crnog pantera, potraga za navodnom velikom divljom mačkom je do daljnjeg suspendovana.

Prema pisanju apatinskog „Radio Dunava“, Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva koji je koordinisao potragom, izjavio je da je pretraživanje terena u ovom momentu suspendovano, ali je naglasio da su svi učesnici spremni da nastave ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u ataru apatinske opštine nalazi velika egzotična divlja mačka.

Ivanović je rekao da nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima, nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju ovog predatora u šumama i na poljima oko Apatina, odnosno u ovom delu Podunavlja.

Nisu pronađeni relevantni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zveri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je osnovan zaključak da su pojedina svedočenja i nedovoljno jasan video snimak isuviše „klimavi“ dokazi, koji bi opravdali dalje angažovanje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najverovatnije nepostojećom zveri.

Izvor: radiodunav.com

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad