Yunet
 

Društvo

Održana konferencija „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. novembar 2022. • 00:00 •

Održana konferencija „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”

„Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece” naziv je konferencije koju je organizovao Somborski edukativni centar (SEC) uz podršku Evroske unije, a u sklopu projekta „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistematske brige o deci“ koji SEC realizuje u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative uz finansijsku podršku Evropske unije.

U Sali Doma učenika na konferenciji su učestvovali predstavnici Organizacija civilnih društava koje se bave unapređenjem položaja dece, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici iz našeg okruga, a konferenciju su vodili Srđan Vlaškalić i Ivana Barać iz Somborskog edukativnog centra, Saša Stefanović, direktor Mreže organizacija za decu Srbije i Bojana Nešović iz Odeljenja za društvene poslove Gradske uprave Sombor.

Konferenciju je otvorila i njoj prisustvovala i Gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović.

„Mi zaista imamo jako dobru saradnju između nevladinih organizacija i Grada Sombora i smatramo da je to veliki benefit kako za naš grad tako i za nevladine organizacije. Posebno je dobra saradnja sa SEC-om, koji je 2020. godine na javnom konkursu dobio 700.000 dinara za izradu ovog Lokalnog akcionog plana. Napravili su istraživanja, formirali radnu grupu koja je sačinila ovaj dokumenat, za koji smatram da je potreban svakoj lokalnoj samoupravi“, istakla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradsko veća za oblast sporta, omladine, dece i zdravstve.

Šta je bio glavni cilj ove konferencije rekao nam je Srđan Vlaškalić, izvršni direktor Somborskog edukativnog centra.

„Cilj celog programa je dijalog lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva. Naše iskustvo je u dobrim odnosima sa lokalnom vlasti u svim sferama a posebno u oblasti politika za decu. Zajedno smo napravili Lokalni akcioni plan za decu. Sada želimo da pokažemo to kao primer dobre prakse i drugim sredinama i pozvali smo OCD i sve one koji rade sa decom na ovu konferenciju. Napisali smo projekat koji se zove „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistematske brige o deci“ koji SEC realizuje u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative uz finansijsku podršku Evropske unije, u okviru njega je i današnja konferencija“, rekao je Srđan Vlaškalić, izvršni direktor SEC-a.

„SEC je veoma aktivan član Mreže organizacija za decu Srbije i pravi primer dobre prakse. Dobro je okupiti ovakve ljude iz više sredina jer bez dobre saradnje nema ni dobrog posla. Ovakvim poslom možemo mnogo da učinimo da poboljšamo položaje naše dece“, rekao je Saša Stefanović, direktor Mreže organizacija za decu Srbije.

„SEC je duži niz godina nama svima primer dobre prakse. Pokušavamo već godinama da radimo kao oni. Ovakav skup kakav je ovde danas je garancija da neće ovo što budemo radili ostati ovde u ovom objektu nego da će se mnogo proširiti i dati mnogo dobre rezultate“, zaključuje Duško Bursać iz UG „Breza“ Apatin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena