Yunet
 

Društvo

Održana Smotra zimske službe u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. novembar 2022. • 00:00 •

Održana Smotra zimske službe u Somboru

Zimska služba je spremna za prve intervencije na putevima i gradskim ulicama u Somboru, rečeno je prilikom smotre opreme i tehnike na punktu zimske službe na Bezbdanskom putu.

„Napravili smo detaljan plan aktivnosti kako bi svi putevi bili prohodni za nesmetan život i rad. Predviđeno je čišćenje 14 opštinskih puteva u dužini od 85 km, 38 ulica prvog prioriteta u dužini od 27 km, 22 ulice drugog prioriteta u gradu u dužini od 10,5 km, kao i glavna ulica, pešačke i biciklističke staze. Obezbedili smo dovoljnu količinu soli za predstojeću zimu, svu potrebnu mehanizaciju koja je potrebna da bi Zimska služba funkcionisala besprekorno, kao i ljudstvo, kako bi sve ulice u gradu i prigradskim naseljima bile očišćene. U saradnji sa mesnim zajednicama i Javnim komunalnim preduzećem Prostor obezbedili smo sredstva za permanenciju i sredstva za gorivo za intervenciju u svih 15 naseljenih mesta, tako da nema brige ni za naseljena mesta što se tiče mehanizacije i ljudstva. Svi naši sugrađani će u predstojećoj zimskoj sezoni moći bezbedno i na vreme da stignu do svojih škola i do svojih radnih mesta. Sva javna komunalna preduzeća uz podršku Grada Sombora ulaze spremno u predstojeću zimsku sezonu“, poručio je gradonačelnik Ratković.

„Radimo svake godine ustaljen sistem sa planom za 2022/2023. godinu, isto kao i sa lokalnim putevima kojih imamo 548 km podeljenih na prvu i drugu zonu“, rekao je Nonković.

Smotri su pored gradonačelnika grada Sombora Antonija Ratković i načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga Gorana Nonkovića prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Sombor, predstavnici javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“ i „Vodokanal“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti zimske službe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena