Yunet
 

Društvo

ŠOSO „Vuk Karadžic“ u žiriju za filmsku nagradu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. novembar 2022. • 00:00 •

ŠOSO „Vuk Karadžic“ u žiriju za filmsku nagradu

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ odabrana je da bude deo srpskog žirija za izbor „Nagrade mlade publike“ (Young Audience Award) koja se dodelju u okviru Filmskog festivala „Slobodna zona“.

Škola je dobila upustva i termine kada su na internet postavljeni filmovi koje treba da pogledaju od 7. do 11. novembra, kao i kodovi preko kojih će glasati tj ocenjivati filmove 13. novembra u periodu od 8 do 19h.

U prethodna dva dana odgledani su filmovi „Životinja“ („Animal“) , „Snovi su poput divljih tigrova“ (“Dreams Are Like Wild Tigers“) a danas je bila zakazano gledanje filma „Kraljica komedije“ („Comedy Queen“).

U realizacije gledanja prva dva filma učenicima je pomogla profesorica ETŠ “ Mihajlo Pupin“ Novi Sad, Vesna Prugić, nasnimavanjem glasa na video materijal a za gledanje ovog filma Školi je bila potrebna pomoć glumaca Narodnog pozorišta Sombor da uz samu projekciju urade direktnu sinhronizaciju govora aktera filma, kako bi deci omogućili bolje razumevanje i gledanje filma.

„Glumica Ivona Jovanović dobila je poziv da im pomognemo u gledanju ovog filma tj da nasnimimo nadsihronizaciju govora likova u filmu. Kad smo videli šta treba da uradimo i za koje vreme, odlučili smo da ćemo drugačije da uradimo. Na sebe i moje kolege članove grupe „Sanjari“, Danila Grbića i Dušana Esapovića preuzela sam zadatak da u toku projekcije čitamo tekstove i na taj način pomognemo klincima da bolje tj lakše razumeju film, koji je stvarno odličan. Prvi put radimo ovako nešto i evo snašli smo se i nadamo se da ćemo pomoći školi da obavi zadatak koji je dobila“, rekla je Lea Jevtić, glumica.

Škola „Vuk Karadžić“ se veoma rado prihvatila ovakvog zadatka i učenici su sa velikom pažnjom gledali filmove i spremni su da daju svoje glasove 13. novembra i pomognu da se izabere film koji će dobiti „Nagradu mlade publike“ u ovogodišnjem festivalu „Slobodna zona“.

„Pogledali smo već dva filma i bili su OK, nadam se da će i ovaj biti takav. Ja ću oba oceniti sa ocenama od 1 do 10 sa čistom desetkom. Ja sam ovde trenutno i u ulozi servira, jer ćemo deci, glumcima a i Vama doneti malo grickalica i iz naše kuhinje pancerota, da vas počastimo zato što nam pomažete a poslužiće se i deca naravno. Biće kao u pravom bioskopu“, rekao je Nikola Radmirović.

„Znači nam puno to što smo dobili ovaj zadatak, posebno deci koja su ometena u razvoju. Dobili su priliku da vide lepe filmove, i sigurno nešto i nauče iz njih. Mi stariji smo tu da im pomognemo u svemu, pa tako i ja imam neke zadatke. Biće lepo i interesantno danas u školi. Zahvaljujemo se glumcima, a i vama što nam pomažete uvek kada možete to nam puno znači“, zaključuje Milivoje Knežević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena