Yunet
 

Društvo

SEC organizuje konferenciju „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. novembar 2022. • 00:00 •

SEC organizuje konferenciju „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece“

Somborski edukativni centar uz podršku delegacije Evropske unije u Srbiji organizuje konferenciju pod nazivom „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”. Konferencija će se održati 15. novembra sa početkom u 12 časova u sali Doma učenika srednjih škola Sombor.

U okviru konferencije učesnicima će se predstaviti aktivnosti projekta „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistemske brige o deci”. Na događaju će biti predstavljen Lokalni akcioni plan za decu Grada Sombora kao primer dobre prakse saradnje OCD, građana i lokalne samouprave prilikom kreiranja strateškog dokumenta od značaja za unapređenje položaja dece u lokalnoj zajednici.

Nakon konferencije Somborski edukativni centar će među zainteresovanim lokalnim zajednicama odabrati dve kojima će pružiti finansijsku i stručnu podršku prilikom kreiranja i/ili revizije Lokalnog akcionog plana za decu.

Predviđeno je da konferenciji prisustvuju učesnici iz 10 lokalnih samouprava sa teritorije Bačke. Iz svake lokalne zajednice kao predstavnici na konferenciji prisustvovaće minimum jedna osoba ispred OCD koje se bave unapređenjem položaja dece i minimum jedna relevantna osoba ispred lokalne samouprave, kako bi se na ovaj način dodatno podstakao i afirmisao dijalog lokalnih vlasti i OCD.

Za učešće na konferenciji mogu se prijaviti i stručnjaci (pedagozi, psiholozi, vaspitači, učitelji, nastavnici, zdravstveni radnici, omladinski radnici, socijalni radnici, sociolozi i sl.), koje se bave unapređenjem položaja dece (zdravstvene ustanove, obrazovno-vaspitne ustanove, ustanove socijalne zaštite, i sl.) sa područja Bačke.

Registracija je obavezna, i vrši se putem linka koji se može pronaći na sajtu Somborskog edukativnog centra. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 14. novembra do 12 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena