Yunet
 

Društvo

Održana 126. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 10. novembar 2022. • 00:00 •

Održana 126. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće je prihvatilo ponudu Javno komualnog preduzeća „Zelenilo“ za rakonstrukciju javne rasvete u ulicam JNA, Kanarinskoj, Ivana Parčetića, Benja Antala i Alekse Dundića, a radovi će početi čim se steknu povoljni vremenski uslovi.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključivanje ugovora sa Poljoprivrednom stručnom službom, Srednjom poljoprivredno-prehrambenom školom, Osnovnom školom „Branko Radičević“ iz Stapara i Kazneno-popravnim zavodom o korišćenju bez naknade građevinskog zemljišta koje nije privedeno planiranoj nameni, a koristi se kao poljoprivredno zemljište.

Na sednici je određena i visina naknaknade za zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Sombora koje se koristi kao poljoprivredno zemljište do privođenja planiranoj nameni putem neposredne pogodbe u proizvodnoj 2022/2023. godini. Cena će se obračunavati po istom cenovniku kao i za proizvodnu 2021/2022, a razvrstana je na kulture „njiva“, „vrt“, „voćnjak“, „vinograd“, „pašnjak“, „livada“ i „trstik-močvara“, po katastarskim klasama.

U okviru finansijskih pitanja, Gradsko veće je dalo saglasnost na višegodišnje finansiranje projekta „Izgradnja lokalnog puta Stapar – Sivac – završetak radova na teritoriji Grada Sombora“. Ovaj projekat izgradnje saobraćajne infrastrukture je od značaja za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i finansira se putem Uprave za kapitalna ulaganja koja je sredstva prenela Gradu Somboru, a grad će ova sredstva raspodeliti na finansiranje tokom 2022. i 2023. godine.

Gradsko veće grada Sombora prihvatilo je predlog za davanje saglasnosti na upotrebu grba Grada Sombora vinariji „Vrt“ iz Riđice, a o ovom predlogu odlučivaće odbornici na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad