Yunet
 

Društvo

SEC: Održana obuka i prijem novih volontera u okviru programa „Škola dobre volje“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. novembar 2022. • 00:00 •

SEC: Održana obuka i prijem novih volontera u okviru programa „Škola dobre volje“

U Somborskom edukativnom centru održana je obuka i prijem novih volontera u okviru programa „Škola dobre volje – volonter deci na usluzi“.

„Škola dobre volje“ je volonterski servis u kom volonteri Somborskog edukativnog centra pružaju besplatnu pomoć u učenju deci osnovnoškolskog uzrasta sa naglaskom na decu iz ranjivih grupa.

Učesnici obuke su stekli znanja i veštine iz oblasti asertivne komunikacije, zaštite i sigurnosti dece, volonterizma i omladinskog aktivizma, metodike nastavnog časa, inkluzije, dečijih prava, interkulturalnosti i sl.

U narednom periodu učesnici obuke imaće priliku da u okviru ovog dugogodišnjem programa pruže pomoć deci prilikom savladavanja nastavnog gradiva, ali će pored toga kroz razne aktivnosti koje SEC organizuje za mlade moći i da steknu nova znanja i veštine.

Projekat je podržan u okviru A1 programa društvene odgovornosti „Svet kakav želiš“, koji pruža mentorstvo i finansijsku podršku institucijama, organizacijama, inicijativama na nacionalnom nivou, idejama i projektima u području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena