Yunet
 

Društvo

Nove aktivnosti Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. novembar 2022. • 00:00 •

Nove aktivnosti Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor

U susret obeležavanju velikog jubileja – 150. godina od osnivanja – Gimnazija „Veljko Petrović“ organizuje različite vannastavne aktivnosti.

U prisustvu učenika i nastavnika somborske Gimnazije i gostiju iz Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Subotice, Mitrovačke gimnazije iz Srmeske Mitrovice i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Odžaka Istorijski arhiv grada Sombora predstavio je izložbu „Prvi vek somborske Gimnazije” postavljenu ispred učionica u zgradi Gimnazije.

Autor izložbe, Saša Sabadoš, bivši učenik Gimnazije, približio je prisutnima sopstvenu zamisao, a prisutne su, pored njega, pozdravili i Nataša Stojanović, direktorka Arhiva, kao i Dušan Mišković, direktor Gimnazije. Izložba će se u Gimnaziji zadržati do Svečane akademije povodom obeležavanja 150 godina od osnivanja koja će se održati u petak, 4. novembra.

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ i ove godine dodelila je stipendije i nagrade najuspešnijim gimnazijskim učenicima. Stipendije su dobili prošlogodišnji maturanti, sadašnji studenti: Vanja Vasiljević, Jelena Đaković i Ema Glumac. Novčane nagrade su dobili: Nikola Boca, Elena Ovatrlov, Jovan Suzić, Mila Vračar, Stefan Dmitrović i Relja Đurica.

Posebnu stipendiju dobili su Nemanja Majski i Aleksandar Gubica za izuzetne rezultate na takmičenjima iz nekoliko predmeta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad