Yunet
 

Društvo

Projekat Udruženja slepih „Inkluzijom za inkluziju“ predstavljen publici u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. novembar 2022. • 00:00 •

Projekat Udruženja slepih „Inkluzijom za inkluziju“ predstavljen publici u Somboru

Pred punom salom somborskog pozorišta u nedelju, 30. oktobra, udruženo su stali članovi Dramskog studija slepih „Naša snaga“ i članovi dramske sekcije Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, koji su nastupili sa predstavom „Linija razgraničenja“ autorke Tanje Ogrizović.

Predstava je ukazala na problem vršnjačkog nasilja, neprihvatanja različitosti, senzacionalizma u medijima, ali i dala moguće odgovore na koji način se treba suočiti sa ovakvim problemima. Prikazane teme začinjene su i umerenom dozom humora.
U okviru programa publika je imala priliku da pogleda i prezentaciju Ljiljane Mudrinić kako se boriti protiv nasilja u školama, predstavljen je i zvučni kolaž „Mali problem“ autorke Mile Kuran, u izvođenju učenika trećeg razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“, a svojim nastupom snažnu poruku u borbi protiv nasilja poslao je i hor „Teslini slavuji“ iz Kljajićeva.

Celokupan program deo je projekta „Iluzijom za inkluziju“ koji je priredilo Udruženje slepih Sombor povodom obeležavanja Dana belog štapa, a u saradnji sa, Udruženjem somborskih učitelja, uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Sombor.

Program koji je priređen u Narodnom pozorištu Sombor uz mnogobrojnu publiku propratili su i državna sekretarka Dušanka Golubović, pokrajinska sekretarka Dragana Milošević i ispred lokalne samouprave članovi Gradskog veća Darko Smiljanić i Antonija Nađ Kosanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena