Yunet
 

Društvo

Gradsko udruženje penzionera Sombor organizovalo 3. Sajam za penzionere

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. oktobar 2022. • 00:00 •

Gradsko udruženje penzionera Sombor organizovalo  3.  Sajam za penzionere

Gradsko udruženje penzionera Sombor organizovalo je ove nedelje niz aktivnosti koje se poslednjih godina organizuju u mesecu oktobru u kojem se obeležava i Međunarodni dan starih.

U prostorijama udruženja u utorak je održana svečana priredba za članove Udruženja i mnogobrojne prijatelje i goste. U programu se mogao čuti Hor Gradskog udruženja penzionera, videti nastup učenika OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ kao i Srednje muzičke škole „Petar Konjović“, a čitala se i poezija Teodore Zorić.

U sredu organizovan je 3. Sajam za penzionere, na kom su se predstavile članice Udruženja sa svojim rukotvorinama, ali i predstavnici banaka, osiguravajućih društava i apoteka. Sajam je bio otvoren za sve zainteresovane građane Sombora.

Sajam je obišao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom pohvalio rad i aktivnosti Gradskog Udruženja penzionera i zahvalio se na izuzetnoj saradnji poslednjih godina sa lokalnom samoupravom.

„Drago mi je što sam i ove godine imao priliku da obiđem sajam i da se uverim u sve aktivnosti koje naše Udruženje penzionera u Somboru sprovodi. Nama kao gradu je izuzetno drago kada smo u mogućnosti da pomognemo i kada smo u mogućnosti da zajednički realizujemo mnoge aktivnosti i da je udruženje veoma aktivno i na konkursima Grada Sombora. Ono što smo i danas imali priliku da vidimo, mnogo je različitih proizvoda na štandovima i da se uverimo koliko ljubavi ti ljudi ulažu u svoje rukotvorine. Drago mi je što vidim danas ovde i predstavnike iz osiguranja, banaka, apoteka i Crvenog krsta, jer samo zajednički svi mi možemo da uradimo ovako dobre stvari. Verujem da će i sledeće godine biti ovako lepo i da će biti još koji štand više, a mi kao grad stojimo na raspolaganju i nama je srce puno kada možemo da pomognemo našim najstarijim sugrađanima“ poručio je gradonačelnik Ratković.

„Mi smo presrećni što smo u stanju da organizujemo ovakve manifestacije najmanje jednom godišnje, te smo stavili da u oktobru organizujemo sajam. Ovo je sad mini sajam, a imamo ambicija da bude i veći sajam, možda već od sledeće godine“, navela je Irena Živanović, predsednica Gradskog udruženja penzionera.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad