Yunet
 

Društvo

Produžen rok prijave za energetske vaučere

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. oktobar 2022. • 00:00 •

Produžen rok prijave za energetske vaučere

Obaveštavaju se svi zainteresovani građani sa teritorije Grada Sombora, koji ispunjavaju uslove propisane „Javnim pozivom za izbor korisnika za dodelu subvencija – energentskih vaučera za socijalno ugrožena lica sa područja Grada Sombora“ da je rok za prijavu na Javni poziv produžen do utroška sredstava.

Uz pomoć energetskih vaučera u iznosu od 15.000 dinara sugrađani mogu da plate račune za utrošenu toplotnu energiju ili da nabave ogrev. Za dobijanje energetskih vaučera građani mogu da se prijave tako što će potrebnu dokumentaciju dostaviti Centru za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora, Trg Cara Lazara broj 1.

Pravo na subvenciju u vidu energetskih vaučera može da ostvari lice ukoliko ispunjava sledeće uslove:
1. da ima prebivalište na teritoriji grada Sombora i pripadajućih naseljenih mesta;

2. da ukupan mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose, po članu porodice ostvaren u tri meseca koji prethode mesecu u kome je podnet zahtev ne prelazi iznos od 20.000,00 dinara;

3. da lica, odnosno domaćinstva nisu u 2022. godini za nabavku ogreva ostvarila pravo na jednokratnu novčanu pomoć od strane Centra za socijalni rad u Somboru ili im je po drugom osnovu iz sredstava grada Sombora subvencionisano plaćanje računa za utrošenu toplotnu energiju kod privrednog subjekta (JKP „Energana“ Sombor ili „Sombor-gas“ Sombor).

Više informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave može se pronaći na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena