Yunet
 

Društvo

Održana 17. sednica Opštinskog veća opštine Kula

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. oktobar 2022. • 00:00 •

Održana 17. sednica Opštinskog veća opštine Kula

Na 17. sednici Opštinskog veća opštine KUla, pred članovima ovog tela nalazilo se sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, najviše pažnje je privukla tačka dnevnog reda koja se odnosila na Pravilnik o dodeli subvencija za nabavku ogreva.

Ovim Pravilnikom, u cilju prevazilaženja poteškoća u obezbeđivanju energenata za domaćinstva na teritoriji opštine Kula, utvrđuju se korisnici, uslovi, kriterijum, postupak i način dodele subvencija za nabavku ogreva. Subvencija za nabavku ogreva je u vidu novčanih sredstava koja služe za kupovinu ogrevnog drveta, briketa, peleta u vrednosti do 12 hiljada dinara po korisniku.

Subvencija se dodeljuje građanima koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Kula i koja su u stanju socijalne nužde. Pravo na dodelu subvencija korisnicima utvrđuje Centar za socijalni rad rešenjem o dodeli subvencije.

Nakon usvajanja ove tačke, razmatran je i plan rada Crvenog krsta Kula sa finansijskom planom za 2023. godinu.

Svrha programa Crvenog krsta ima za cilj da olakša ljudsku patnju, kao i zadatak da pruža pomoć ugroženim licima. Planirane aktivnosti Crvenog krsta Kula realizovaće se kroz više oblasti rada, a to su difuzija, zdravstvena i socijalna delatnost, omladina i razni programi i projekti, istaknuto je u obrazlaganju programa na današnjoj sednici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad