Yunet
 

Društvo

U Prigrevici osvećen temelj budućeg hrama Svete velikomučenice Marine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. oktobar 2022. • 00:00 •

U Prigrevici osvećen temelj budućeg hrama Svete velikomučenice Marine

U utorak, 18. oktobra Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Damaskin je posetio Prigrevicu i tom prilikom izvršio čin osvećenja temeljâ budućeg hrama Svete velikomučenice Marine. Njegovom Preosveštenstvu su sasluživali sveštenici i đakoni Eparhije bačke.

Po završenom činu osvećenja temeljâ hrama, Preosvećeni episkop Damaskin se obratio prisutnim žiteljima Prigrevice, prenoseći blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja. Episkop mohački Damaskin je, između ostalog, istakao da je ovo veliki dan i veliki događaj za ovo mesto, jer podiže se prvi pravoslavni hram u ovome selu.

Preosvećenog episkopa Damaskina pozdravio je protonamesnik Ljubiša Čović, vojni sveštenik i sabrat hrama Sabora svetih apostola u Apatinu, koji je u ime sveštenstva i vernog naroda izrazio zahvalnost vladici Damaskinu na blagoslovu i dolasku u Prigrevicu, lokalnoj samoupravi u Apatinu i mesnoj zajednici u Prigrevici na pomoći u izgradnji hrama, kao i svim meštanima Prigrevice koji su pomogli početak izgradnje hrama.

Posle čina osvećenja, priređen je prigodan program članova Kulturno-umetničkog društva „Prigrevicaˮ i etno-grupe „Lazariceˮ iz Prigrevice.

Svečanom činu osvećenja temelja prisustvovali su: gospođica Dubravka Korać, predsednik opštine Apatin, sa saradnicima, rimokatolički sveštenici Jakob Pfajfer, arhiprezviter podunavski, i Josip Kujundžić, župnik u Sonti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena