Yunet
 

Društvo

Grad Sombor i NSZ uručili su ugovore zapošljavanje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. oktobar 2022. • 00:00 •

Grad Sombor i NSZ uručili su ugovore zapošljavanje

U svečanoj sali skupštine Grada Sombora uručeni su ugovori o dodeli subvencija za samozapošljavanje za 27 novih preduzetnika i ugovori za dodelu subvencija za zapošljavanje 18 nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica.

Na osnovu sporazuma između Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Sombora o realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja udružena su sredstva u ukupnom iznosu od 11,7 miliona dinara kojima su finansirana ova zapošljavanja.

Ugovore su uručili gradonačelnik grada Sombora, Antonio Ratković i Svjetlana Nešić, načelnica programa zapošljavanja Filijale Sombor, Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovom priliko gradonačelnik Sombora je naglasio da su ovo neke od mera za povećanje zaposlenosti na teritoriji grada Sombora.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja u toku ove godine obuhvaćeni su i javni radovi na kojima je na teritoriji Grada Sombora angažovano 27 nezaposlenih lica na period od 6 meseci. Za ove radove Grad Sombor je izdvojio 9 miliona dinara uz tehničku podršku Nacionalne službe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad