Yunet
 

Društvo

Tokom proteklog vikenda održano finale „Šarenog talenta“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. oktobar 2022. • 00:00 •

Tokom proteklog vikenda održano finale „Šarenog talenta“

Finale “Šarenog telenta” održano je proteklog vikenda u prostorijama Pevačkog društva.

Ovogodišnji “Šareni talenat” je projekat koji je organizovalo Somborsko pevačko društvo, a na osnovu pilot projekta od prošle godine.

Ove godine osim za pevanje otvorena je pozornica i za ostale talente, gde se preko sto mališana prijavljivalo u dva termina.

„Večeras se završilo finale u pevanju ovogodišnjeg somborskog Šarenog talenta. Žiri je izglasao tri nagrade, pobednica je Vasilisa Pantić, i ona će naredne godine učestvovati na međunarodnom festivalu „Šareni vokali“ i dobiće kompoziciju iz naše produkcije.

Mi svmo večeras iskoristili priliku da dodelimo i nagrade iz kategorije „Crtanje“ i kategorije „Ostali talenti“ gde je u kategoriji crtanja prvu nagradu odnela Jelena Ivanković, učenica iz Koluta, u mlađoj kategoriji prvi nagradu dobio je Dimitrije Božić a u kategoriji „Ostali talenti“ devojčica Anđela Vilhelm osvojila je prvu nagradu, oni su dobili i novčane nagrade.

Žiri u kategoriji „Pevanje“ bio je u sastavu Aleksandar Vaci – muzički producent, Ljiljana Mudrinić – profesor razredne nastave, Danijela Vagić – muzički pedagog, Aleksandra Pataji – žurnalistkinja i Milorad Basta – urednik kulturno-umetničkog programa KC Apatin“ istakla je Marija Hajnal Stošić – „Somborsko pevačko društvo“.

Na pitanje kako je to biti pobednik pevačkog dela takmičenja Vasilisa je rekla “odlično” te da je zadovoljna svojim nastupom iako misli da je malo više grešila zbog prisutne treme.

Drugo mesto osvojio je Petar Jović, dok je treće mesto pripalo Anastasiji Križan. Petar i Anastasija su veoma zadovoljni svojim nastupom kao i nastupom drugih učesnika na takmičenju.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Sombor i Somborsko pevačko društvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad