Yunet
 

Društvo

Dodeljeni ugovori za samozapošljavanje i novo zapošljavanje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. oktobar 2022. • 00:00 •

Dodeljeni ugovori za samozapošljavanje i novo zapošljavanje

U Gradu Somboru potpisani su ugovori za samozapošljavanje i novo zapošljavanje, a koji se dodeljuju u okviru mera aktivne politike zapošljavanja.

Dodela ugovora održana je u Velikoj sali zgrade Županije u organizaciji Grada Sombora i Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Prioritet svih nas koji upravljamo gradom su svakako nova radna mesta i zato mi je izuzetno drago što sam danas imao priliku da sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje dodelimo 46 ugovora za naše sugrađane, 46 novih radnih mesta. Dodelili smo ugovore za samozapošljavanje, 29 novih ugovora i 17 ugovora za poslodavce koji su zaposlili lica iz kategorije teže zapošljivih, na čemu im se zahvaljujem s obzirom da ta lica se danas teže zapošljavaju i ovim javnim pozivom smo omogućili da kroz subvencije zaposle naše sugrađane.

Ono što bih naglasio je da smo od 2020. do 2022. godine kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, kroz projekte samozapoljšavanja, programe novog zapošljavanja i javne radove za ove tri godine zaposlili preko 200 naših sugrađana i samim tim omogućili da zasnuju svoje radne odnose. Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa ovim merama, zajedno sa Nacionalnom službom. Ako tu dodamo i programe koje je Nacionalna služba realizovala i sa Pokrajinom i sa Republikom, u grad Sombor se slilo preko 50 miliona, a konkretno za ove dve mere za koje smo danas dodelili ugovore 12,4 miliona je izdvojeno iz budžeta Grada i Nacionalne službe za zapošljavanje. Mi ćemo svakako nastaviti borbu za nova radna mesta, jer cilj svih nas u Gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje je da svaki Somborac koji želi da radi u Somboru ima posao“, rekao je gradonačelnik Ratković.

NSZ iz godine u godinu ima izuzetnu saradnju sa sve četiri lokalne samouprave.

„Nacionalna služba iz godine u godinu ima izuzetnu saradnju sa sve četiri lokalne samouprave. Od 2010. godine ta saradnja je započela i tada smo krenuli da i lokalne samoupave kroz akcione planove definišu mere na lokalnom nivou, kako bi mogli na pravi način da rešavamo problem nezaposlenosti na našem području. Ove godine Grad Sombor je izdvojio 6 miliona sredstava da bi udružio sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, mi smo još toliko sredstava dodali i evo danas imamo taj rezultat da 29 lica kroz programe samozapošljavanja uz finansijsku podršku od 300 000 dinara započinju sopstveni biznis, a kroz programe zapošljavanja teže zapošljivih lica, odnosno novo zapošljavanje 17 poslodavaca je zaposlilo lica i tu su izdvojena takođe sredstva u ukupnom iznosu 4.300.000 za zapošljavanje“ istakla je Svjetlana Nešić.

Dobitnici ugovora pokreću poslove raznovrsnih delatnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad